„Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję”
<< powrót
„Przednówek. Kiedy gotuję, to nie marnuję”
– to konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich na przepis kulinarny z wykorzystaniem żywności uchronionej przed wyrzuceniem lub pozostałej z innego posiłku.
Celem konkursu jest popularyzowanie i promowanie idei niemarnowania żywności oraz kształtowanie postaw wrażliwości na tę kwestię. To także zachęta do korzystania z tradycyjnych sposobów radzenia sobie z zaopatrzeniem gospodarstw domowych i popularyzacja przepisów na jak najszersze wykorzystanie produktów. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął konkurs patronatem honorowym.
Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do 17 maja 2020 r. na zasadach wskazanych w Regulaminie.
Regulamin oraz pozostałe szczegóły dotyczące konkursu dostępne są na stronie organizatora: https://bit.ly/3eUrhzv
Źródło: MRiRW