Zapytanie ofertowe – usługi wynajmu sal konferencyjnych, noclegowe, żywieniowe
<< powrót
ZAPYTANIE OFERTOWE
w ramach procedury rozeznania rynku
Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza w ramach procedury rozeznania rynku i wyboru oferty na zorganizowanie konferencji pt „Kierunek Rozwój” w ramach operacji „Kierunek Rozwój” w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020, Plan operacyjny na lata 2016 – 2017, zwraca się z prośbą o przedstawienie oferty obejmującej koszty realizacji niżej opisanego Zamówienia.
- PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Przedmiotem Zamówienia są usługi:
– wynajmu sali konferencyjnej (sala wyposażona w projektor multimedialny, ekran, flipchart oraz nagłośnienie); sala o wielkości umożliwiającej rozstawienie, poza standardowym wyposażeniem tj. krzesła, stoły, również stołów do ekspozycji wyrobów rękodzielniczych oraz przetworów (minimum 20 stoisk, każde o wymiarach ok. 1 m2 wielkości blatu stołu). Zapewnienie wyposażenia recepcji konferencji przed salą konferencyjną.
– wynajmu 4 sal kameralnych (do 20 osób); sale wyposażone w flipchart oraz nagłośnienie, w salach przeprowadzane będą warsztaty; sale niezbędne w dn. 13.10.2017 r. w godz. 8.30 – 12.30.;
– noclegowe: pokoje dwuosobowe z łazienką oraz dwoma kluczami; (1 x nocleg ze śniadaniem x 80 uczestników = 80 noclegów);
– żywieniowe:
12.10.2017 r.:
serwis kawowy ciągły, który przewiduje:
- kawa czarna z ekspresu, herbata (różne rodzaje – w tym czarna i owocowa);
- wrzątek w termosach;
- woda;
- cukier, śmietanka do kawy, cytryna;
- 3 rodzaje kruchych ciastek, wyłożone na paterach;
- świeże owoce.
obiad dwudaniowy w formie bufetu, który przewiduje:
- zupa: dwa rodzaje, porcja = 250-300 ml/osoba;
- mięso: dwa rodzaje, porcja = 130-150 g/osoba. Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zestawów wegetariańskich i wegańskich w liczbie zadeklarowanej przez uczestników wydarzenia.
- zestaw surówek ze świeżych warzyw i gotowanych warzyw: 1 zestaw = 1 porcja = 130-150 g/osoba, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić zestawy zawierające 2 surówki ze świeżych warzyw i 1 surówkę z warzyw gotowanych;
- dodatki do dania głównego: porcja = 180-200 g/osoba; ziemniaki z wody lub opiekane, kasza i ryż;
- woda, soki
uroczysta kolacja, która przewiduje:
- dania serwowane – przystawka, zupa (porcja = 250-300 ml/osoba), danie główne na ciepło: porcja = 130-150 g/osoba. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zestawów wegetariańskich i wegańskich w liczbie zadeklarowanej przez uczestników wydarzenia).
- bufet dań gorących (dania mięsne i rybne, porcja 80-100 g/osoba z każdego rodzaju);
- bufet sałat (3 rodzaje, porcja 80-100 g/osoba z każdego rodzaju);
- bufet zimnych przekąsek (przekąski mięsne, rybne, pasztety, porcja 80-100 g/osoba z każdego rodzaju);
- zestaw surówek ze świeżych warzyw i gotowanych warzyw: 1 zestaw = 1 porcja = 130-150 g/osoba, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić zestawy zawierające 2 surówki ze świeżych warzyw i 1 surówkę z warzyw gotowanych;
- dodatki do dania głównego: porcja = 180-200 g/osoba; ziemniaki z wody lub opiekane, kasza i ryż;
- deser: porcja = 130-150 g, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dwa rodzaje ciasta, na 1 osobę przypadają 2 porcje;
- soki owocowe
- kawa czarna z ekspresu;
- herbata różne rodzaje – w tym czarna i owocowa dla każdego uczestnika;
- wrzątek w termosach;
- cukier, śmietanka do kawy, cytryna;
- sala z nagłośnieniem, na wyłączność, czas trwania ok. 3 godziny.
13.10.2017 r.
serwis kawowy ciągły, który przewiduje:
- kawa czarna z ekspresu, herbata (różne rodzaje – w tym czarna i owocowa);
- wrzątek w termosach;
- woda;
- cukier, śmietanka do kawy, cytryna;
- 3 rodzaje kruchych ciastek, wyłożone na paterach;
- świeże owoce.
śniadanie;
obiad dwudaniowy w formie bufetu, który przewiduje:
- zupa: dwa rodzaje, porcja = 250-300 ml/osoba;
- mięso: dwa rodzaje, porcja = 130-150 g/osoba. Ponadto Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia zestawów wegetariańskich i wegańskich w liczbie zadeklarowanej przez uczestników wydarzenia.
- zestaw surówek ze świeżych warzyw i gotowanych warzyw: 1 zestaw = 1 porcja = 130-150 g/osoba, Wykonawca zobowiązany jest zapewnić zestawy zawierające 2 surówki ze świeżych warzyw i 1 surówkę z warzyw gotowanych;
- dodatki do dania głównego: porcja = 180-200 g/osoba; ziemniaki z wody lub opiekane, kasza i ryż;
- woda, soki.
Miejsce świadczenia usługi: Olsztyn i okolice.
W czasie konferencji odbywać się będzie konkurs „Skarby Europy zaklęte w szkle”, podczas którego uczestnicy będą prezentowali swoje przetwory. Zamawiający zakłada pobyt 80 osób. Pobyt rozpoczyna się od serwisu kawowego w dniu przyjazdu (czwartek) i trwa do obiadu w dniu wyjazdu (piątek).
Termin : 12-13.10.2017 r.
Liczba osób: 80
Ramowy program:
I dzień:
9.00 – 10.00 – przyjazd uczestników,zakwaterowanie, serwis kawowy
10.00 – 13.00 – wykłady
13.00 – 14.00 – obiad
14.00 – 18.30 – wykłady
19.00 – kolacja
II dzień:
śniadanie
8.30 – 12.30 – warsztaty
12.30 – 13.00 – podsumowanie konferencji
13.00 – obiad
Wymagania dodatkowe:
– bezpłatny parking na co najmniej 40 samochodów.
- KRYTERIA WYBORU OFERT
- Wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu o następujące kryteria:
cena
|
100 % |
- Sposób oceny oferty:
Cena :
Punkty w tym kryterium obliczone zostaną według wzoru:
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
Liczba uzyskanych punktów = ————————————————————– x 100
cena brutto badanej oferty
Wynik działania zostanie zaokrąglony do 2 miejsc po przecinku, maksymalna liczba punktów jaką można uzyskać – 100. Jako najkorzystniejsza zostanie wybrana oferta, która uzyska najkorzystniejszą cenę.
- Opis sposobu obliczania ceny
- Obliczona przez Wykonawcę Cena brutto oferty musi zawierać wszelkie koszty bezpośrednie i pośrednie, jakie Wykonawca uważa za niezbędne do poniesienia dla terminowego i prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, zysk Wykonawcy oraz wszystkie wymagane przepisami podatki i opłaty, a w szczególności podatek VAT.
- Cena oferty jest stała i nie ulegnie zmianie bez względu na zmianę przepisów prawa.
- Cena oferty brutto będzie brana pod uwagę przez komisję w trakcie wyboru najkorzystniejszej oferty.
- Zamawiający poprawi w ofercie:
- oczywiste omyłki pisarskie,
- oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek,
- inne omyłki polegające na niezgodności oferty z zapytaniem ofertowym, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty.
- Opis sposobu przygotowania oferty
- Oferta powinna być sporządzona zgodnie z formularzem ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do zapytania ofertowego.
- Przedkładana oferta musi odpowiadać treści zapytania ofertowego. Wskazane jest, by oferta zawierała kosztorys ofertowy.
- Oferta musi być opatrzona pieczątką firmową i podpisem oferenta oraz zawierać datę sporządzenia.
- Złożona oferta powinna zawierać co najmniej:
- nazwę i adres oferenta;
- opis nawiązujący do parametrów wyszczególnionych w zapytaniu ofertowym, koszt jednostkowy poszczególnych usług, propozycję menu;
- wartość oferty brutto (cena podana w ofercie nie może zawierać kosztów ubezpieczenia, cła i akcyzy);
- wartość oferty netto;
- wartość podatku VAT;
- termin ważności oferty.
- Miejsce i termin składania ofert
- Termin składania ofert upływa w dniu: 28.08.2017 r., godz. 13.00
- Oferta powinna być przesłana Wnioskodawcy za pośrednictwem poczty, kuriera, przesłana faksem, drogą elektroniczną lub przekazana osobiście w siedzibie Zamawiającego: Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, ul. Lubelska 43 a – Sekretariat, tel / fax 89 534-05-67, wmirol@wmirol.org.pl
- Osoba do kontaktu: Anna Naumczyk-Szałaj – starszy specjalista, tel: 89 535-48-43
- Termin rozstrzygnięcia: do 31.08.2017 r.
- Informacje dodatkowe
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany lub odwołania zapytania ofertowego oraz warunków określonych dla niniejszego zapytania ofertowego.
- Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamknięcia niniejszego zapytania ofertowego bez dokonania wyboru którejkolwiek ze złożonych ofert.
- Po otrzymaniu oferty z uwagi na założenia budżetowe Operacji Zamawiający zastrzega sobie możliwość negocjowania przedstawionych cen i innych warunków związanych z realizacją zadania oraz odstąpienia od zawarcia umowy.
- Przed zawarciem umowy Zamawiający może prowadzić dodatkowe negocjacje z Wykonawcą, którego oferta została uznana za najkorzystniejszą lub z 2 Wykonawcami, których oferty zostały ocenione najwyżej, w szczególności jeśli oferty przekroczą kwoty, które Zamawiający zamierza przeznaczyć na realizację Zamówienia, w tym również na poszczególne rodzaje kosztów wynikających z załącznika nr 1 lub zaproponowane ceny w rażący sposób odbiegają od cedn rynkowych. Jeżeli najniższa złożona oferta przekracza cenę zakontraktowaną w budżecie, Zamawiający przeprowadzi negocjacje ze wszystkimi Oferentami. Jeśli w wyniku negocjacji dojdzie do zmiany treści ofert, Wykonawca zobowiązany jest złożyć ofertę ostateczną w terminie 2 dni od dnia zakończenia negocjacji.
- Po wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający wezwie niezwłocznie Oferenta, który złożył najkorzystniejszą ofertę do zawarcia umowy. Jeżeli w terminie 7 dni od wezwania do podpisania umowy Oferent nie zawrze umowy, Zamawiający może podjąć negocjacje z Oferentem, którego oferta była następna w kolejności.
Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem ani zapytaniem o cenę w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2014 r. poz. 423).